МОЛИТВА ЗА БЕЗДЕТНЕ СУПРУЖНИКЕ (НАЈАВА) - АКАТИСТ СВЕТОМ АРСЕНИЈУ КАПАДОКИЈСКОМ

Молитва за бездетне супружнике и акатист Светом Арсенију Кападокијском биће читани пред МОШТИМА Светог Арсенија Кападокијског који помаже за добијање деце. Молитва и акатист биће читани последње суботе у овом месецу, 25. фебруара у 17 часова у Храму Христа Спаситеља у Убу.

Молитва за добијање деце или како у црквеном требнику пише благосиљање бездетних супружника је молитва којом се моли Господ да венчаним паровима у Цркви подари децу. Овом светом чину могу да присуствују само они родитељи који желе децу, а венчани су у Цркви. Tреба да се припреме тако што обавезно треба да посте среду и петак и да посећују храм и богослужење у њему сваке недеље. Светитељ који је помагао многим женама које су захваљујући његовим молитвама касније постајале мајке је преподобни Арсеније Кападокијски зато уз благосиљање супружника обавезно вршимо и акатист овом светитељу, јер молитве упућене њему и данас помажу женама да постану мајке.

Благодаћу Божијом убска Црква је прошле године добила мошти Светог Арсенија Кападокијског. Од тада се сваке последње суботе у месецу служи акатист Светом Арсенију.

Прочитајте и следеће повезане теме:

ЖИТИЈЕ СВЕТОГ АРСЕНИЈА КАПАДОКИJСКОГ

МОШТИ СВЕТОГ АРСЕНИЈА КАПАДОКИJСКОГ стигле у убски Храм

НИСМО ВЕНАЧНИ У ЦРКВИ - ДА ЛИ МОЖЕМО ПРИСУСТВОВАТИ МОЛИТВИ?

 

 Најаву припремио:

Марко Филиповић вероучитељ