БОГОЈАВЉЕЊЕ У УБСКОМ ХРАМУ

Истинити Бог наш Господ Исус Христос хотећи да се крсти од Светога Јована, благовољењем Бога Оца и благодаћу Светога Духа, показао је да је кроз Њега дошло  спасење свету. Својом божанственом светлошћу Он просвећује и обнавља сву твар  отварајућу двери Царства Божјега. 

У храму Христа Спаситеља служена је свечана празнична Литургија после које је уследио чин великог освећења богојављенске воде.

„Почетак света – вода, почетак Јеванђеља – Јордан“

Св. Кирило Јерусалимски

       Величање Тројединог Бога Оца и Сина и Духа Светога и почетка објаве Христове Радосне вести Јорданским крштењем у убском храму Христа Спаситеља започело је јутарњом службом а затим свечаном празничном Литургијом коју је служио  протојереј о. Станиша Ђокић.

       - Бог Отац се јави! Бог Син се јави! Бог Свети Дух се јави! – ускликнуо је служашчи у препуном храму – Човекољубиви Бог у Тројици показао се свету освећујући небо и земљу, и опет и опет и непрестано благосиља оно што је премудро створио – проповедао је отац Станиша.

       Након Светог богослужења и богојављенске литије уследио је чин Великог освећења воде. Призивом Свесвете Тројице да освети воду началствовао је архијерејски намесник тамнавски крстоносни прота Митар Миловановић заједно са убским свештенством.

       У порти убског храма за јордански благослов и спасоносне дарове  Свете Тројице – Оца и Сина и Светога Духа, окупио се велики број верника.

„Бог се јави – ваистину Бог се јави!“

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика