АКАДЕМИЈА У ЧАСТ СВЕТОМ ОЦУ САВИ У УБУ

Академија у част Светом оцу Сави, духовном родитељу рода нашега, одржана је у четвртак, 26. јануара 2017. Лета Господњег са почетком у 19 часова, у сали музичке школе „Петар Стојановић“ у Убу. Ово је пета по реду  Свечана Светосавска академија у години када убска музичка школа прославља јубилилеј – 40 година од оснивања школе.

Од Бога прослављен, постаде просветитељ наш

Након одслуженог акатиста Икони Пресвете Богородице Тројеручице, икони која је имала великог утицаја у животу Светога Саве,  прешло се из убског храма Христа Спаситеља у музичку школу на Светосавску академију. У присуству архијерејског намесника тамнавског проте Митра Миловановића, директора музичке школе г. Владимира Ђенадера, свештенства, наставника, ученика, родитеља и гостију на Академији је беседио протојереј Душан Бабић. У препуној школској сали прота Душан нас је подсетио о величини имена Светога Саве и изнео низ чињеница и занимљивости из житија Светога Саве  и о Светом Сави који нису опште познати чиме је беседа поздрављена громким аплаузом.

После Светосавске беседе, наступили су професори и ученици музичке школе са богатим културно-уметничким програмом који се састојао од 16 изведби.

 У реализацији Свечане Светосавске академије учествовали су Архијерејско намесништво тамнавско, Црква Уб, Градска библиотека „Божидар Кнежевић“ – Уб, Црвени крст – Уб, ШОМО „Петар Сојановић“ – Уб, институције, организације и појединци из Уба. Академија има и хуманитарни карактер, па ће сав прикупљен добровољни прилог бити уручен социјално најугроженијим породицама из Уба.

Ђакон Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика