СВЕТИ ДАН СВЕТОГ РОЖДЕСТВА ХРИСТОВОГА У УБУ

       На дан Рођења Богомладенца Господа и Спаса нашега Исуса Христа, који узе обличје наше, поставши, Он Бог, човеком, како би смо се ми људи обожили, у препуном убском Храму Христа Спаситеља служена је Света Божићна Литургија...

 

     После Бадње вечери, рано ујутро на дан Божића, Рођења Богомладенца Господа Исуса Христа од Пресвете Деве Марије, служена је Света Божићна Литургија. Светом Службом Божјом началствовао је Архијерејски Намесник тамнавски крстоносни прота о. Митар Миловановић. У приносу Свете, Бескрвне и Животворјашче жртве саслуживали су протојереј-ставрофор о. Милош Љубичић, умировљени свештеник, протојереј-ставрофор о. Драган Алимпијевић, старешина убског храма, као и протојереји о. Станиша Ђокић и о. Милан Ристивојчевић.

       На позив свештеника, мноштво народа, младог и старог,  причестило се Телом и Крвљу самога Господа и Спаса нашега Исуса Христа, а на отпуштање грехова и на живот вечни.

        У току Свете литургије старешина убске цркве протојереј-ставрофор о. Драган Алимпијевић, у препуној цркви верног народа Уба и Тамнаве, прочитао је посланицу нашег патријарха Његове Светости Г. Иринеја, која је са изузетном пажњом пропраћена, јер поред радосних момената који прате Божић, она нас охрабрује, упозорава на многа и велика искушења, позива на сабирање и чување породице и васпитање деце у Светосавском духу, зове на праштање и молитву за наше Свето Косово и Метохију, нашу светињу, као што је за Јевреје две хиљаде година то био отуђени Јерусалим.

       Видно духовно радосни и оснажени, свештеничким ускликом „у миру изиђимо“, верни народ разишао се својим домовима настављајући слављење Божића прелепим српским обичајима, једни друге поздрављајући: "Мир Божји, Христос се роди – ваистину се Христос роди". Слава Богу за све! 

Александар Мандарић, вероучитељ