недеља, 07 јул 2013 12:06

НОВО РУХО ЦРКВЕ У СТУБЛЕНИЦИ

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
Храм посвећен Св. пророку Илији - Стубленица

 Пролетос започети радови на обнови цркве Св. пророка Илије у Стубленици приведени су крају, тако да је ова тамнавска светиња, саграђена 1940. године, осванула у новом руху јуна месеца лета Господњег 2013.

Кровна конструкција замењена је новом, офарбан је кубе, постављени олуци, фасада обновљена, храм изнутра окречен и уграђена нова, храстова врата - једна са улазне, а двоја са бочне стране.

      Поред ових, изведени су и радови на Црквеном дому, где је извршено унутрашње кречење, столарија префарбана, уграђене подне плочице и набављене нове столице и столови. 

    - Захваљујући значајним средствима која само добили од општине Уб и донацијама парохијана, урађено је много, тако да је за нас ово једна веома успешна година. Надам се да ћемо у наредном периоду успети да заменимо ограду око црквене порте, чиме би радови на обнови храма у Стубленици били заокружени – каже протонамесник Петар Јевтић, старешина цркве Св. пророк Илија.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa