среда, 26 април 2017 09:24

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОУНАУКЕ УЧЕНИКА ТАМНАВСКОГ НАМЕСНИШТВА

Оцените овај чланак
(3 Гласова)
Групна слика учесника такмичења

У ОШ „Рајко Михаиловић” у Бањанима 21.4.2017. године одржано је такмичење из веронауке ученика на којем је учествовало шест основних школа Тамнавског намесништва.

Домаћини школе директорка Весна Васић и вероучитељ ђакон Марко Рафаиловић припремили су и организовали целокупно такмичење. Директорка школе Весна Васић поздравила је учеснике речима: „Драго ми је што је по први пут у нашој школи организовано такмићење свих ученика из наше општине, као и што је наш вероучитељ ђакон Марко предложио и прихватио да наша школа буде домаћин и организатор такмичења. Хвала свима вама што сте се одазвали позиву. Посебно се захваљујем вама, прото Митре и оче Милане, а хвала и госпођи Светлани директорки школе из Радљева што је дошла данас да нам буде гост“.

Радни део такмичења водио је протојереј  Милан Ристивојчевић и ђакон Драган Станојевић. Свака група имала је по 4 учесника, а после пет тестова и врло креативних питања у финале су ушли ученици из Уба и Бањана. Прво место освојили су ученици ОШ „Милан Муњас“ из Уба са незнатном разликом бодова од другопласираних ученика из Бањана. Податак  који много говори о знању и труду како ученика тако и вероучитеља Тамнавског намесништва је тај да је разлика резултати у бодовима била  у распону  од 2 до 10, па тако школа из Уба има 119, из Бањана  104, из Радљева 102, из Лајковца 101 ,из Јабучја 100, из Памбуковице 98, а то је и коначан пресек стања знања.

Након проглашења резултата присутнима се обратио протојереј-ставрофор Митар Миловановић, архијерејски намесник тамнавски, речима: „Христос Васкрсе! Децо, срећан вам празник вечног живота! Веома се радујем што сте показали велику љубав и труд према веронауци који се огледају у вашем показаном знању на данашњем такмичењу. Највећи успех вашег знања и труда биће када све што сте научили примените у вашем будућем животу и тако постанете прави Христоносци и Светосавци. Хвала домаћину директорки и вероучитељу ђакону Марко Рафаиловићу на изванредној организацији и љубави коју су показали у свакој прилици на пољу веронауке.“

Такмичење се завршило за трпезом љубави коју је приредио ђакон Марко са супругом и директорка школе како за сву децу, тако и за све вероучитеље и људе који учествовали у организацији такмичења.

 Директорка школе Весна Васић

 

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa