четвртак, 07 април 2016 19:42

БЛАГОВЕСТИ У ХРАМУ РОЂЕЊА БОГОРОДИЦЕ У НОВАЦИМА

Оцените овај чланак
(5 Гласова)
Деца и учитељи испред храма у Новацима фото учитељ Горан Брековић

Деца са својим учитељима у Храму Рођења Пресвете Богородице у Новацима на Литургији на дан Благовести

У четвртак, 7.4.2016. године Господње, ученици од првог до четвртог разреда из школа Калиновац и Новаци присуствовали су на Литургији у Храму Рођења Пресвете  Богородице у Новацима на дан Благовести. Учитељ из Калиновца, Горан Брековић, повео је своје ученике из школе на Литургију у храм. Такође, учитељи Александар Дамњановић и учитељица Ивана Срећковић из Новака повели су своје ученике од првог до четвртог разреда у храм на дан Благовести да се помоле Богу. Вероучитељ Марко Рафаиловић, као дугодгодишњи вероучитељ, у сарадњи са својим колегама из школе прва два часа наставе је искористио да одведе ученике на Литургију. Литургију је служио свештеник Срђан Филиповић. У храму био је мањи број верника, литургијско сабрање употпунила су деца која су учествовала на Литургији певајући  ``Господи помилуј``, а нарочито у један глас духовне песме Светог  владике Николаја ``Часни пост је бања душе``. Након узимања нафоре, свештеник Срђан поделио је ученицима ``Пастирско писмо``  од аутора проте Митра Миловановића, у коме је Свети владика Николај објаснио десет Божијих запосвести. Након литургије вероучитељ, учитељи и деца у порти цркве су кратко обновили шта су чули на Литургији и подсетили се догађаја када је Архангел Гаврило јавио Пресветој Богородици да ће родитои Сина Божијег. Ученици су читајући ``Пастирско писмо`` и Божије заповести нахрањени духовном храном на Литургији  отишли са својим учитељима у школу.

Молитвама Свете Богородице нека Господ подари свако добро великим сатрудницима на пољу веронауке, учитељима: Горану, Зорици, Александру и Ивани.

вероучитељ Марко Рафаиловић

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa