петак, 21 август 2015 10:21

ПРАЗНИК ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЛАЈКОВЦУ

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Храм Светог Димитрија у Лајковцу

НА ПРАЗНИК ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ НА ГОРИ ТАВОРУ АПОСТОЛЕ ОБАСЈАВА БЕЗГРАНИЧНИ ИЗЛИВ БОЖАНСКОГ СЈАЈА! Празник Преображења Господњег, верни народ Лајковца прославио је сабран у великом броју око свог храма Св. Димитрија, у којем су Свету Литургију служили отац Томислав Цветиновић и умировљени отац Србољуб Моловић, а верни народ који се спремао за Свету Тајну Причешћа, исповедао је у исповедаоници старешина цркве у Лајковцу отац Томислав Матић. 

 

Отац Тома Цветиновић одржао је беседу посвећену Преображењу Господњем, желећи свим присутнима да уз Божију помоћ празник Преображења Господњег буде  на радост, духовну крепост и корист свих сабраних и њихових ближњих, да празник преобрази све нас са жељом да своје недостатке преображавамо у врлине,  а после беседе приступило се целивању иконе, кропљењу освећеном водом. Након тога верни народ се причестио и послужио благословеним плодовима грожђа. 

Текст, Златко Перић

Фото, Милован Живановић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa