понедељак, 22 децембар 2014 10:50

ТАМНАВА ДОБИЛА МАНАСТИР

Оцените овај чланак
(18 Гласова)
Манастир Меркшинац - Памбуковица код Уба - фотографија из новембра 2014.

Благословом владике Милутина црква у Памбуковици званично постала мушки МАНАСТИР МЕРКШИНАЦ. Некадашњем манастиру који је за време Турака био и прва штампарија у Србији, поново је враћен статус манастира. Сада у Тамнавском намесништву имамо три манастира у: Боговађи, Докмиру и Памбуковици.

Доласком јеромонаха Серафима и Сергеја почиње монашки живот у Памбуковици. Да је ова одлука владике Милутина Богом благословена доказује и чињеница  да је одмах по доласку монаха за кратко време у Памбуковици доста урађено. Бог је усмерио људе добре воље да помогну, па је за пар месеци стари црквени дом комплетно реновиран. Радови су настављени на сређивању Храма а сређује се и штала за манастирске козе и овце.  Очекује се убзро и решавање проблема са струјом као и увођење телефонске линије.

Монашки живот је посебно духовно богатство једног краја, па смо захвани Богу што је поново вратио манастир на место које му од давнина припада.

  Објаву припремио

Душан Петровић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa