недеља, 17 август 2014 11:29

РЕНЕСАНСА ХРАМА РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У НОВАЦИМА

Оцените овај чланак
(6 Гласова)
Храм рођења Пресвете Богородице

ХРАМ ЦАРИЦЕ НЕБА И ЗЕМЉЕ СИЈА НОВОМ БОЖЈОМ БЛАГОДАЋУ. Први пут у последње  четири деценије Храм Рођења Пресвете Богородице у Новацима  значајно је реновиран захваљујући свештенику Срђану Филиповићу, који је и старешина овог храма од 7. јануара 2007. године, као и помоћи локалних власти и добротвора.

              Обнова торња са звоником трајала је од јуна до новембра 2013. године и том приликом замењен је дотрајали лимени кров уместо кога је стављен бакарни укупне површине 225 квадратних метара. Кров су радили мајстори  Дејан и Милош Павловић-Казанџије, браћа из Коцељева чији је отац Павловић Милорад исти кров опшивао пре четрдесет година. Бакар за кров обезбедила је Скупштина Општине Уб, а новац за радове прикупљен је захваљујући донацијама верника. Највећи приложници су браћа Јовановић, браћа Близањац, Никола Петровић и Никола Тодоровић, сви из суседног села Трлић.

Текст, Слободан Иветић редитељ

             Искреном хришћанском љубављу, братски се захваљујемо господину Слободану Иветићу на уступљеним фотографијама храма  Рођења Пресвете Богородице,  који је и камером забележио све фазе обнове торња и звоника.

Припремио, Златко Перић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa