Поуке

Сваки дан ћемо на овој страни објављивати поуке и мисли највећих духовника Православног Хришћанства, цитате из Библије, и још много много тога ...

четвртак, 08 децембар 2016 07:00

ПОУКЕ - Страц Антоније Оптински о депресији

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
ДУХОВНЕ ПОУКЕ фото Храм Христа Спаситеља, Црква Уб

ПОУКА: КАКО САВЛАДАТИ ДЕПРЕСИЈУ  125. БУДИ СТРПЉИВ И ВИДЕЋЕШ МИЛОСТ БОЖИЈУ
 
Немој се предавати оковима очајања и лењости, већ их одагнавај кратком молитвом: Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешног!
Срце ме боли када видим да непрекидно падаш носећи бреме свога Крста и молим се Богу да ти притекне у помоћ. Прве године мога монашког живота, и ја сам осећао досаду и постајао малодушан. Стотину пута сам умом пристајао да се вратим назад, али ме спречише
Христове речи: Ниједан ко је метнуо руку своју на плуг па се обазире назад, није приправан за Царство Божије. (Лк. 9, 62). Очајнички желећи да не пропаднем, одлучио сам да је боље страдати са народом Божијим (Јев. 11, 25) него живети у становима безбожничким (Пс. 83, 11) и тешити се свим врстама овоземаљских задовољстава. Зато, мислим да ћеш познати милост Божију на себи и да више нећеш очајавати.

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ

сајт Цркве Уб

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa