Поуке

Сваки дан ћемо на овој страни објављивати поуке и мисли највећих духовника Православног Хришћанства, цитате из Библије, и још много много тога ...

недеља, 10 децембар 2017 21:30

ПОУКЕ - Свети Игњатије Брјанчанинов

ПОУКА: Верујте Свемогућем Богу, уздајте се у Њега, живите у простости, у покајању и смирењу, предајте се вољи Божијој, а када се деси да скренете с правог пута, поново се њиме упутите, и спашћете се.


недеља, 10 децембар 2017 20:00

ПОУКЕ - Свети Силуан Атонски

ПОУКА: У сваком човеку постоји искра Божија. Не гушимо ту искру својим земаљским страстима: жељом за "веселим" животом, умишљеном срећом, "проводом" и "задовољствима".


недеља, 10 децембар 2017 09:00

ПОУКЕ - Свети Николај Жички

ПОУКА: Љубав много прашта. И због љубави прашта се све. Гордо оправдање себе супротно је љубави.


петак, 08 децембар 2017 21:00

ПОУКЕ - Непознати аутор

ПОУКА: Чувај уши, па ни језик неће погрешити.


петак, 08 децембар 2017 19:00

ПОУКЕ - Блажени Августин

ПОУКА: Човек неће имати краја својим бригама, док не заволи оно благо које не може бити од њега отето.


петак, 08 децембар 2017 07:00

ПОУКЕ - Патријарх Павле

ПОУКА: Прва наша мисао, на почетку сваког новог дана и на почетку сваког нашег рада, нека буде мисо о Богу. И прва наша реч, на почетку сваког новог дана и сваког нашег рада нека буде реч у славу и хвалу Њему, једноме у Тројици Богу: Оцу, Сину и Духу Светоме.


четвртак, 07 децембар 2017 16:00

ПОУКЕ - Патријарх Павле

ПОУКА: Уколико је заборав хлеба који силази с неба дубљи, утолико је похлепа човекова за богаћењем, новцем и уживањем већа и незајажљивија, утолико је отимање творевине и њених добара од Бога и од ближњих - безочније и саможивије.


четвртак, 07 децембар 2017 13:00

ПОУКЕ - Патријарх Павле

ПОУКА: Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке.


четвртак, 07 децембар 2017 11:00

ПОУКЕ - Свети Николај Жички

ПОУКА: Залуд једно буре од најскупљег дрвета кад се у њему држи ускисло вино.


среда, 06 децембар 2017 11:00

ПОУКЕ - Јеванђељe

ПОУКА: И не судите, и неће вам судити; и не осуђујте, и нећете бити осуђени; опраштајте, и опростиће вам се.(Лука 6, 37)


 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa