Поуке

Сваки дан ћемо на овој страни објављивати поуке и мисли највећих духовника Православног Хришћанства, цитате из Библије, и још много много тога ...

понедељак, 23 октобар 2017 17:00

ПОУКА - Свети Василије Велики

ПОУКА: Није за осуду бити сиромах, већ немати храбрости у подношењу беде.


понедељак, 23 октобар 2017 14:30

ПОУКЕ - Свети Иларион Велики

ПОУКА: Јер по Светом Писму, свима нам је један посао и једно дело и једна служба: живети, радити и служити Богу на славу, и себи и људима на спасење.


понедељак, 23 октобар 2017 12:00

ПОУКЕ - Свети Антоније Велики

ПОУКА: Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисује од земље на небо. 


недеља, 22 октобар 2017 22:00

ПОУКЕ - Отац Тадеј

ПОУКА: Не секирати се, не бринути се: „Шта ће бити са мном?” Кад бих мислио, не бих мира имао. Треба се предати вољи Божјој. Ако се бавиш добрим мислима, имаш мир. Ако мислиш лоше, себи ствараш лоше расположење. Шта ће ти то? Иначе, сваки човек има недостатке. Ниједно биће није без недостатака. Само са савршеним Богом можемо бити савршени, а Бог је љубав. Зато и ми људима треба да праштамо недостатке и да их волимо.


ПОУКА: Велики Бог ће ти помоћи. За Њега не постоје излечиве и неизлечиве болести. Постоје само они који верују и они који не верују.


недеља, 22 октобар 2017 18:30

ПОУКЕ - Свети Јован Златоусти

ПОУКА: Љубав мужа и жене је снага која одржава заједницу на окупу. Када у кући влада мир и слога, деца се лепо гаје, кућанство се одржава, па  и рођаци и пријатељи и комшије цене такав успех. Велика се корист на тај начин ствара и породици и држави.


недеља, 22 октобар 2017 16:00

ПОУКЕ - Никола Тесла

ПОУКА: Дар менталне енергије долази од Бога, врхунског бића и ако ми концентришемо наше мисли о тој истини постајемо складни са овом великом моћи.


недеља, 22 октобар 2017 13:00

ПОУКЕ - Патријарх Павле

ПОУКА: Треба имати дакле, мудрост. Развијати мудрост Богом дану, све више и више, а паралелно са тим развијати и доброту. Јер, мудрост без доброте прелази у злоћу, а безазленост без мудрости прелази у глупост. Ни једно ни друго више, него да будемо "мудри као змије, а безазлени као голубови".


ПОУКА: Љубав је круна свих ствари.


субота, 21 октобар 2017 22:00

ПОУКЕ - Старац Пајсије Светогорац

ПОУКА: Сада свима наглашавам и монасима и цивилима, колико је једноставност важна. Јер много тога што људи чине није неопходно, па их услед тога изједа напетост. 


 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa