Питајте Духовника

Питајте Духовника Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Адреса електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

петак, 03 фебруар 2017 17:30

ПРЕВАРИЛА САМ МОМКА - КАКО САД ДА НАЂЕМ МИР?

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

Преварила сам момка и много ми је криво због тога! Урадила сам то, јер у тренутку нисам имала довољно пажње од њега. Немир ме мучи већ неко време и не знам да ли постоји опрост за ово.

Сваки полни однос пре брака је грех, чак и ако је учињен  са дечком. Брачна постеља се благосиља за брак, а не ради телесног уживања. Они који се препусте пороцима тешко могу да остану верни једни другима у вези, јер се између њих губи чежња, а жели се увек стећи неко ново искуство, а новим, у једном тренутку, подразумева се нова личност тј. нови партнер, ово је наравно посматрано из психолошког момента. Посматрано са аспекта Цркве, као што рекох, односи пре брака представљају грех и то грех са последицама. Последице су улажење у нове везе и нове грехе. Касније и ако дође до брака са неким од изабраника, врло често брак је без деце. Господ, неретко, да би опоменуо блуднике даје им да се дете зачне не би ли их привео покајању и светој тајни брака. Ко ово препозна и тако поступи, враћа се хришћанском путу. Ко не препозна иде у још тежи и већи грех чедоморства.

Како поправити свој живот? Покајањем, које треба започети кроз исповест код свештеника или духовника. Одмах престати са грехом блуда. Затим, свом момку признати прељубу. Након опроштаја припремати се за свету тајну брака. Водити редован хришћански живот, што подразумева поштовање поста средом и петком и четири велика поста и похађање светих литургија сваке недеље и празника и након епитимије, ако је духовник да, обавезно се причестити.

Сваки човек има неки грех, некада већи, некада мањи, али исто тако светом тајном покајања и праштања поново се враћамо у заштиту Цркве и добијамо благослов за успешан и моралан живот у који се усељава мир и спокој. Нека је Господ на помоћи својом милошћу.

 

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa