Питајте Духовника

Питајте Духовника Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Адреса електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

среда, 22 јун 2016 18:00

НИСАМ ВЕРНИК И ЖИВИМ ПО СВОЈИМ ПРАВИЛИМА - НЕ ИДЕ МИ У ЖИВОТУ - ШТА ДА РАДИМ?

Оцените овај чланак
(5 Гласова)
Архимандрит Михаило Биковић

Србин сам пореклом, нисам верник по правилима наше Цркве, али сам за верску толеранцију сваке заједнице и поштујем кодекс понашања у цркви и манастиру. Радио сам у фабрици 42 године, само за плату, без бенефицираног стажа, боловања и других привилегија. Никада се нисам жалио. Сада једва преживљавам са две ћерке. Мислим да ту нема помоћи, јер се наше друштво одавно отуђило и поделило на оне који имају и имаће све више, а обичном човеку само хлеба и игара.

Погледајте кроз историју и видећете да и кад није било државе идентитет народа се сачувао захваљујући цркви. Ако је могло у време Турака зашто не и сада. Хвала Богу па је наука напредовала до те мере да сада може научно да се докаже да молитва није неко мрмљање у празно него да је молитва дело. Ево како:

Апарат који се скраћено зове ЕЕГ мери мождане таласе, а мерна јединица у којој изражава вредности су херци (Hz). Што значи да наш мозак одашиље електромагнетне таласе. Дакле, ми смо антене! На Ломоносову су истраживали и видели да када је свештеник у дубоком стању молитве да се налази на 10 Hz. Када је човек у егзалтираном говору налази се на 16 Hz, а када је у стању хистерије на 50 Hz. Дакле, Никола Тесла је био у праву кад је рекао да је све фреквенција! Значи, молитва је конкретна ствар и дело са којим можете да поправите своје стање, а и стање своје деце. Потребан је редован црквени живот и видећете како ће све кренути на боље!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa