Питајте Духовника

Питајте Духовника Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Адреса електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

субота, 09 фебруар 2013 22:41

КАДА ДА СЕ ИСПОВЕДИМ?

Оцените овај чланак
(7 Гласова)
Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

Света тајна покајања, тј. исповест, веома је важна за живот сваког хришћанина. Зашто је важна? „За подршку нашој немоћи и лечење греховних рана које задобијамо после Крштења, за подршку светињи којом смо запечаћени у светом Крштењу, Бог нам је даровао Свету Тајну Исповести. Овом Светом Тајном обнавља се и поново успоставља стање које нам даје свето Крштењe”.(Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

        Тренутак када треба да се исповедимо, је онда када осетимо потребу за исповешћу, када за њу постоји разлог, када смо, неко време после учињеног греха, спремни за покајање, за поправљање себе самих.

Своје поправљање не смемо никако одлагати, јер ако паднемо, треба одмах да устанемо и отресемо са себе прљавштину. Ако наставимо да се ваљамо у прашини, бићемо све прљавији - тако је и са грехом.

 Време исповести договара се са исповедником, а најчешће бива после неког богослужења, рецимо, вечерње службе. Постоје и исповести које се обављају пред причешће. Оне су техничке природе, просто да би се  проверило да ли се неко припремао за Причешће. Нажалост, већина верника исповеда се само тада, што је погрешно, јер се не обавља пуна исповест, већ само кратка - техничка.

Наша црква руководила се идејом да је боље да се људи, кроз техничку, кратку исповест, припремају за своју истинску  исповест, него да се не исповеде и не покају никада. Зато код нас, увек пре причешћа, постоји исповест.

         Молимо и благосиљамо да се свако од верних исповеда онда када за то постоји потреба, тј. разлог, и да не чека заједничку, кратку исповест јер она није потпуна.

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

 

 

 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa