Уреднички тим

Уреднички тим КО СМО МИ?

Ми смо УРЕДНИЧКИ ТИМ ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА. Радимо волонтерски и срцем на једној Богоугодној мисији пратећи заједничку визију на тимски постављеним циљевима са благословом Владике ваљевског господина Милутина, свештенства и одбора убске цркве.

 

МИСИЈА:

Постојимо због свих људи отвореног срца и због нашег заједничког духовног уздизања и спасења. Ширимо идеју ПРАВОСЛАВЉА како би испунили речи из Светог Писама:

,,Што смо видели и чули објављујемо вама да и ви с нама имате заједницу, а наша заједница је са Оцем и Сином Његовим Исусом Христом".
(I посл. Јован 1,1)

 

ВИЗИЈА:

Ширити идеју Хришћанства кроз свакодневно објављивање различитих духовних садржаја на најразличитијим медијима чинећи их тако ближим људима који данас живе у овом брзом свету. Трудићемо се да што боље обрадимо информације и да успоставимо комуникацију са читаоцима у нади да ћемо тако сви лакше наћи пут личног духовног уздизања.

среда, 01 фебруар 2017 20:25

СВЕТИ МАКАРИЈЕ ЕГИПАТСКИ - ГОДИШЊИЦА УРЕДНИЧКОГ ТИМА

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Свети Макарије Египатски - празник и годишњица Уредничког Тима

Свети Макарије Египатски у СПЦ се прославља 1.фебруара. Истога дана наш Уреднички тим Храма Христа Спаситеља прославља своју годишњицу оснивања и постојања. Ове 2017.године славимо пету годишњицу. Погледаје кратак преглед резултата нашег рада и шта нас све то везује за Светог Макарија Великог ...

На празник Светог Макарија Египатског, 01.фебруара 2012.године, пуштена је са радом званична фејсбук страница ЦРКВЕ УБ. Тај дан се сматра и даном оснивања и активирања нашег Уредничког тима Храма Христа Спаситеља. Од тада, па све до данас, пуних 5 година, свакога дана без изузетка на фејсбук страници Цркве Уб објављивали смо на десетине објава различитог православног садржаја. Данас можемо причати о хиљадама објава које активно прати преко 40.000 следбеника стране. Следбеника има са свих континената. Нашу мисију и визију моћете погледати на страни посвећеној уредничком тиму - Мисија, Визија и активности Уредничког тима Храма Христа Спаситеља.

Поред фејсбук стране, тим данас уређује и ову званичну интернет презентацију цркве Уб и званичну википедија страницу цркве Уб.

Са Светим Макаријем Египатским, нашу црквену општину везује још много тога:

1) Црква Брвнара - у порти Храма Христа Спаситеља посвећена је Светом Макарију Египатском

2) Хришћанска Заједница из Уба носи име Макарија Египатског под чијим окриљем и функционише наш Уреднички тим.

3) Мошти Светог Макарија Египатског налазе се у нашем убском Храму Христа Спаситеља.

Данас смо прославили нашу пету годишњицу постојања, молимо се нашем заштитнику Макарију Египатском да нас и нашу племениту мисију заштити од искушења. Ми ћемо се трудити да будемо још бољи и да ШИРИМО НАШЕ ЛЕПО ПРАВОСЛАВЉЕ. Ви нас посаветујте и сугеиршите шта мислите да недостаје и шта треба унапредити. Пишита нам  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и ШИРИТЕ ПРАВОСАЛАВЉЕ СА НАМА.

 

Објаву припремио

Душан Петровић

 

 
 

 

Више из ове категорије « ЦРКВА УБ ЗВАНИЧНО НА ВИКИПЕДИЈИ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa