понедељак, 28 јануар 2019 10:54

СВЕТОСАВСКА ПОСЕТА

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
Светосавска посета убских свештеника деци са посебним потребама Фото Александар Мандарић, свештеник

Светосавска посета, Хришћанске заједнице Светог Макарија Великог са свештеницима храма Светог Вазнесења догодила се у очи празника Светог Саве.

Посетили смо децу са посебним потребама у издвојеном одељењу Основне школе "Милан Муњас" које се налази у Убу. Својевремено породица Шимишић из Уба, господин Зоран и његова супруга Марија увидевиш да ова деца немају где да бораве и да се школују, несебично су помогли и бивше запуштене просторије шаховског клуба  реновирали и опремили најсавременијим потребним ивентаром, уређајима и помагалим за образовање деце ометене у развоју. Овај одговарајући простор сада користи 15 ученика. О њима се брину два дефектолога, логопет, наставник физичког образовање, наставник страног језика и један вероучитељ, њиховим трудом ова деца се образују и напредују. Велики дар и добро дело породице Шимшић су побудили многе убљане и убске предузетнике да поклањају пажњу и дарују поклоне деци у овом издвојеном одељењу.

Хришћанска заједница са својим духовником, протом Душаном Бабићем, обавезно посећује ово одељење неколико пута током школске године а нарочито о великим празницима Савиндану, Божићу, Васкрсу... Овом приликом уз пратњу свих убских свештеника, Хришћанска заједница Светог Макарија Великог је деци поделила светосавске пакетиће са слаткишима и спортске тренерке. 

Отац Душан поздрављајући присутне је рекао: "Њима је тако мало потребно да се радују, а наша је дужност да радујемо једни друге и захваљујемо Господу, што нам је дао прилику да постанемо дародавци, јер се каже блаженије је давати него примати. Деци нека је срећна слава а вама наставници и васпитачи успешан и благословен труд и рад. Несебично хвала дародавцима: госпођи Марији Шимшић и конфекцијској фирми "Боба" власнице госпође Славице Матејић.

 

Чланак припремио

Милан Ристивојчевић, свештеник

 

Фотографисао

Стефан Радовановић, вероучитељ

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa