понедељак, 18 децембар 2017 19:53

У ХРИСТА ОБУЧЕНИ - ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ (НАЈАВА)

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Насловна страна књиге У ХРИСТА ОБУЧЕНИ Аутор Дајана Петровић

У ХРИСТА ОБУЧЕНИ

(промоција књиге)

У четвртак 21. децембра, одржаће се ДУХОВНА БЕСЕДА са почетком у 19 часова.

Гост:

 ДАЈАНА ПЕТРОВИЋ, аутор

 

Приче и стихове казује:

ЂОРЂЕ ТЕОДОСИЋ, драмски уметник

 

Духовну беседу организује:

Хришћанска Заједница Свети Макарије Велики - Уб

 

Дајана Петровић, аутор књиге У ХРИСТА ОБУЧЕНИДајана Петровић, рођена 7.03.1981.године у Славонском Броду. Студирала на Катедри за српски језик и књижевност Филолошког факултета у Београду, завршила Богословски институт СПЦ на ПБФ у Београду.

Објављивала у часописима СПЦ, штампаним и електронским књижевним новинама.

Живи у Ваљеву.

Дајана Петровић је објавила поетске збирке «Созерцање сна» и «Мала слова дуге зиме». Са супругом, свештеником Николом Петровићем, ствара и изводи ауторске духовне композиције; учествовала је на бројним књижевним вечерима и духовно- културним манифестацијама широм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе...

Добитница је награде «Стражилово» за најбољи песнички првенац, коју додељује Издавачка кућа «Бранково коло», и Прве награде за најбољу кратку причу Српских недељних новина из Будимпеште. Управо та прича «Вајкина преткомора» на неки начин изнедрила је књигу «У Христа обучени», међ' чије странице су од заборава сакривени усуди хиљада страдалника у злогласним логорима Независне државе Хрватске. Логорима, по свирепости џелата, незапамћених у историји човечанства...

Циљ ове књиге није да иког осуди, позове на освету или било шта слично. Само сећање и молитва... За њих, и њима за нас грешне... - што посебно наглашава аутор ове изузетне књиге, Дајана Петровић.

 

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa