уторак, 28 март 2017 12:06

ИСЦЕЉЕЊА СВЕТОГ НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГ - ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ

Оцените овај чланак
(7 Гласова)
Предавач г-ђа Наталија Ковачевић Фото Милош Рафаиловић

Исцељења Светог Некатарија Егинског су још један показатељ неизмерне љубави Божије коју Он несебично излива над телесно слабима, а у вери у Њега непоколебљивима.

Потреба за чудом, утеха да има наде, као и то да Бог никада не оставља своју творевину саму, била је повод да се велики број хришћана како из Уба, тако и Ваљева, Шапца и Београда окупе у сали парохијског дома при цркви Христа Спаситеља у Убу не би ли послушали сведочења г-ђе Наталије Ковачевић о чудима која се дешавају над моштима Светог Нектарија Егинског.

Како нам јеванђелист преноси Христова чуда „које кад би се редом написало, ни у сами свијет, мислим, не би стале написане књиге“ (Јов 21, 25) пројављују се на различите начине и после Његовог Вазнесења. Вера у Њега изродила је велики број светитеља кроз које Он непрекидно дела, мотри, опомиње... Један од многих је и Свети Нектарије над чијим моштима многи су од Бога затражили и нашли исцељење, како телесно, тако и духовно.

Први део предавања г-ђе Наталије Ковачевић био је усмерен на живот и рад Светог Нектарија. На острву Егина у Грчкој подигнут је манастир посвећен Светом Нектарију, у који из године у годину одлази велики број верника не би ли се поклонили овој светињи. Највећи број је оболео од неког облика рака.

Чуда се дешавају свакодневно, али највећим чудима г-ђа Наталија Ковачевић је посветила ово предавање.

О тим сведочењима можете се упознати и кроз снимак који ће бити објављен на сајту „Цркве Уб“.

 

Чланак написао:

Милош Рафаиловић вероучитељ

 

Фотографисао:

Милош Рафаиловић вероучитељ

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa