петак, 25 децембар 2015 22:07

ПРАВОСЛАВЉЕ И ОКУЛТИЗАМ – ДУХОВНА ТРИБИНА ПНХЗ У УБУ

Оцените овај чланак
(10 Гласова)
Дипл. теолог Марко Рафаиловић - гост духовне трибине ПНХЗ у Убу

 У четвртак 24. децембра 2015. Лета Господњег, одмах након узнетих молитава Пресветој Богородици Тројеручици, са почетком у 19 часова у сали убског црквеног дома одржана је духовна трибина „Православље и окултизам“ у организацији ПНХЗ „Свети Макарије Велики“ при храму Христа Спаситеља у Убу.

 У присуству убског свештенства и народа који редовно прати предавања хришћанске заједнице у Убу, на захтевну и не тако често обрађивану тему говорио је дипл. теолог Марко Рафаиловић, вероучитељ из Бањана.

Предавач је најпре објаснио сам појам окултизмa, да би потом предавање поделио по областима: масони, илуминати, спиритисти, и астрологија. Уз адекватне пратеће слике и цитате, гост духовне трибине је изнео историјске податке и чињенице из битисања поменутих група које су суштински сатанистичке а у реалном животу вукови у јагњећим кожама. Упутио је на многе детаље, симболе, конкретне утицаје на друштво и деловање у свим порама друштвеног живота као и на душегубне опасности које  вребају свуда око нас.

Александар Мандарић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa