субота, 14 новембар 2015 20:34

ХАЏИ ЗОРАН ВУКАШИНОВИЋ ГОСТ ДУХОВНЕ ТРИБИНЕ ПНХЗ У УБУ

Оцените овај чланак
(13 Гласова)
Духовно вече у организацији хришћанске заједнице у Убу

У четвртак 12. новембра 2015. Лета Господњег, у сали убског црквеног дома одржана је духовна трибина у организацији ПНХЗ „Свети Макарије Велики“ при храму Христа Спаситеља у Убу. Предавач  је био Хаџи Зоран Вукашиновић, травар и народни лекар како га је присутнима представио духовник ПНХЗ протојереј Душан Бабић.

ХАЏИ ЗОРАН ВУКАШИНОВИЋ - (ВИДЕО) са предавања СВЕТИОНИХ ЗДРАВЉА у оквиру ДУХОВНИХ БЕСЕДА Цркве Уб - кликните на линк да погледате комплетан ВИДЕО запис.

Уз велико интересовање  гост духовне трибине причао је на насловљену тему  „Светионик здравља: чиста душа – здраво тело“  подељену у три дела: мир у души, виљушка копа гроб и траве као антибиотици.

- Предавање које ћу вам сад изложити није да би нешто ново научили већ како да се одучимо од лоших животних навика. Живот је непрестана борба између здравља и болести, а болест је засигурно у исто време и казна и награда и опомена и изазов. У данашње време човеков живот се све више препушта хирургији и неуропсихијатрији, а не лечи се, не води се рачуна о основу, извору болести као што је претерана употреба лекова, цигарета, злоупотреба алкохола. Телесно здравље је дубоко повезано са духовним, па тако и помисли могу бити узрок болести од прехладе до рака. Духовна стања која сигурно воде у болест су мржња, брига, разврат, блуд, завист, туга, очајање, страх, лаж, лењост, празнословље, клеветање, оговарње, ласкање, лицемерство, самољубље, грамзивост... Наравно, постоје најбољи лекови за таква стања као што су покајање и праштање, али се народ нажалост одвикао од тих светих дарова.  Своје место као секундарни извор болести али и здравља јесте храна и (не)правилна исхрана – део је из предавања Хаџи Зорана Вукашиновића на трибини ПНХЗ у Убу.

Александар Мандарић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa