петак, 17 јул 2015 23:11

ДЕХРИСТИЈАНИЗАЦИЈА СРПСКОГ ДРУШТВА – ДУХОВНА ТРИБИНА ПНХЗ У УБУ

Оцените овај чланак
(16 Гласова)
проф др Слободан Антонић на духовној трибини у ПНХЗ у Убу

У организацији изузетно активне Православне народне хршћанске заједнице "Свети Макарије Велики" при Храму Христа Спаситеља у Убу, у четвртак, 16. јула 2015. Лета Господњег, након одслуженог акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, у сали убског црквеног дома одржана је духовна трибина на тему "Дехристијанизација српског друштва“. Гост предавач био је угледни, познати и признати социолог проф. др. Слободан Антонић.

 Дехристијанизација српског друштва није случајни, већ организовани пројекат

На ову болно истиниту тему професор Антонић је започео духовну трибину питањем: „Како у овом суровом процесу дехристинизације српског друштва сачувати хришћанско наслеђе?“

- Пошаст дехристијанизације, можемо рећи и зло, на наше просторе долази из Сједињених америчких држава, Велике Британије, Француске и појединих скандинавских земаља. Дехристинизација је, за разлику од секуларизације,  много виши степен маргинализације Цркве у друштвеном животу и њено апсолутно скрајнуће као коначни циљ. У том, никако случајном већ изузезтно организованом пројекту не бирају се средства. На нама је у коликој ћемо се мери и на какав начин свему томе одупрети – из предавања је проф. др. Слободана Антонића на духовној трибини у Убу.

Александар Мандарић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa