понедељак, 29 јун 2015 23:04

НАЈАВА: ДУХОВНА ТРИБИНА ПРАВОСЛАВНЕ НАРОДНЕ ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У УБУ

Оцените овај чланак
(58 Гласова)
Проф. др. Слободан Антонић - угледни српски социолог и аналитичар

У четвртак 16. јула 2015. године, одмах након акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, са почетком у 19 часова у сали убског црквеног дома одржаће се духовна трибина у организацији ПНХЗ "Св. Макарије Велики" при храму Христа Спаситеља у Убу. 

Гост предавач:

 Проф. др. СЛОБОДАН АНТОНИЋ, социолог 

Тема духовне трибине:

  ДЕХРИСТИЈАНИЗАЦИЈА СРПСКОГ ДРУШТВА

 

Добро дошли!

 

ПНХЗ "Св. Макарије Велики" - Уб 

Слободан Антонић  је познати и признати српски мислилац, политиколог, социолог, политички аналитичар  и универзитетски професор  .

Рођен је у Београду 1959. године. Дипломирао је 1982. године и магистрирао 1988. године на Факултету политичких наука у Београду на тему: "Прилог критици историјског материјализма као филозофије историје". Докторску дисертацију на тему: "Теоријско-методолошки проблеми изучавања еволуције предграђанских друштава" израдио је и одбранио на Одељењу за социологију Филозофског факултета у Београду 1995. године, где предаје општу социологију, теорије моћи и савремене политичке теорије.

Био је колумниста дневних новина Политика где је махом писао о политичким темама. Објављује чланке и текстове у многим домаћим и страним часописима.

Од издатих књига издвајамо:  "Србија између популизма и демократије", "Изазови историјске социологије", "Заробљена земља: Србија за владе Слободана Милошевића", "Нација у струјама прошлости: Огледи о одрживости демократије у Србији", "Гутање жаба", "Елита, грађанство и слаба држава", "Срби и »Евро-Срби«" и остало.

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa