петак, 15 мај 2015 22:17

ДУХОВНО ВЕЧЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У УБУ

Оцените овај чланак
(36 Гласова)
Духовно вече у организацији хришћанске заједнице у Убу

Света земља и благодатни огањ – неисцрпно надахнуће и изазов

У четвртак 14. маја 2015. Лета Господњег, након одслуженог акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, у сали убског црквеног дома приређено је предивно духовно вече у организацији Православне народне хришћанске заједнице „Свети Макарје Велики“.  Гост духовне трибине била је г-ђа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник Православног дечјег часописа „Светосавско звонце“, која је одржала предавање на тему – Света земља и благодатни огањ.

 Радмила Мишев је аутор стотина прича и многих духовних књига као што су: „Трагање за духовним видом“, „Приче из смеђе свеске“, „Повест о манастиру Светог Луке“ и многе друге. На наше велико задовољство, она се одазвла позиву да на Духовној вечери хришћанске зајенце у Убу подели са нама своје богато искуство везано за Свету земљу и благодатни огањ.

Беседом о Божјем граду Јерусалиму, што је поткрепљено одговарајућим сликама, предавач  нас је на веома занимљив начин провео кроз сва места која се тичу живота Господа нашега Исуса Христа. Прича о Светој земљи и благодатном огњу је неисцрпно надахнуће и изазов. Благодатни огањ је једно од највећих чуда које нам сведочи о Божијој милости и о Божијем присуству. Јавља се сваке Велике суботе и то православном патријарху у Јерусалиму. Дочекује га хиљаде верника из целог света. Из Свете земље, верници преузимају и разносе огањ по свету. Благодатни огањ је ове године по први пут организовано преношен, дочекан и раздељен у Србији. Радмила Мишев је на националној телевизији коментарисала дочек огња испред Храма Светог Саве у Београду као велики благослов српском роду.

На крају духовне вечери присутнима је подељен по примерак најновијег броја листа „Светосавско звонце“.

Александар Мандарић, вероучитељ

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa