недеља, 18 мај 2014 12:52

ПОМОЋ ПОПЛАВЉЕНИМА НА УБУ - ЦРКВА ОСНОВАЛА ФОНД

Оцените овај чланак
(15 Гласова)
Фотографисано са моста на главној улици према насељу Талови 16.маја 2014.године

Црквена општина Уб основала је Фонд за помоћ најугроженијим парохијанима који су настрадали у невиђеним поплавама протеклих дана у Убу и околини. Новчана помоћ се уплаћује на жиро-рачун а помоћ у храни и одећи се доставља на адресу цркве. Организован је и Одбор за управљање прикупљеним средствима. Све што се прикупи и потроши биће јавно објављено на званичном сајту цркве.

 

        На својој ванредној седници одржаној 18. маја 2014. године, Црквени одбор Црквене општине Уб донео је следеће одлуке:

        1. По препоруци Виших црквених власти, при Саборном храму Светог Вазнесења Господњег у Убу формирати Одбор за помоћ поплављеним домаћинствима на подручју парохија ЦО Уб.

            Овај Одбор ће прикупљати одећу, обућу, постељину, одређене намирнице и другу помоћ од заинтересованих људи добре воље и у границама могућности. Све што желите да поклоните угроженима можете донети код нас у Храм Христа Спаситеља - цркву Уб на адреси Радничка број 2, 14210 Уб. Одбор ће се трудити да прикупљена средства додели оним грађанима којима је ова помоћ најпотребнија.

       2.  Истовремено ће ЦО Уб основати Фонд за помоћ поплављеним грађанима из кога ће се сва прикупљена средства, по процени Одбора, упућивати најугроженијим  парохијанима. Фонд ће радити  користећи жиро-рачун ЦО Уб број:

200-2362030101886-30 код Поштанске штедионице

са посебном назнаком „за поплављене“ и са позивом на број 15052014. Пример опште уплатнице дат је у слици испод.

            Обраћамо се  свим нашим парохијанима, свим нашим пријатељима, добротворима и људима добре воље да нам помогну и да нас подрже у овим нашим јеванђељским, хришћанским намерама.

            Наша Црква ће се трудити као и до сада да прикупљену помоћ упути онима којима је она неопходна и најпотребнија. О свему учињеном и о сваком утрошеном динару из овог Фонда благовремено ћемо обавестити јавност.

 

 

 

                                                                                                ЦРКВЕНИ ОДБОР

ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ УБ

 

ПРЕДСЕДНИК ЦРКВЕНОГ ОДБОРА:

Душан Петровић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa