ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ ЦРКВЕ УБ

ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ - Цркве Уб

Духовне беседе – цркве Уб су МУЛТИМЕДИЈАЛНА рубрика ПРАВОСЛАВНОГ садржаја која Вам представља видео, аудио, фото записе и текстове са ДУХОВНИХ ТРИБИНА, ПРЕДАВАЊА, САОПШТЕЊА, ЕМИСИЈА и ПРОМОЦИЈА.

 

Духовне беседе - цркве Уб су у оганизацији Хришћанске заједнице „Свети Макарије Велики“ при Храму Христа Спаситеља – Црква Уб.

 

Ширимо ПРАВОСЛАВЉЕ – сајт Црква Уб

 

недеља, 04 јун 2017 10:00

ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ - МАТИ ИРИНА - ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА И ЕКУМЕНИЗАМ (ВИДЕО) други део

Оцените овај чланак
(7 Гласова)
Мати Ирина Фото Милош Рафаиловић

ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ -  Исцрпно, систематично, детаљно, високо теолошки, а у исто време схватљиво и неуком хришћанину, предавање Мати Ирине о томе шта је Православна Црква, шта је екуменизам и њихове привидне сличности као и суштинске разлике.

Други и последњи део део снимка предавања погледајте у дну чланка.

У другом делу снимка мати Ирина осврнула се  о свести верника као пасивних примаоца Небеске, а активних примаоца земаљске благодати. Човечанској унутрашњој заслепљености без жеље за преображајем.

Овим путем ПНХЗ "Свети Макарије Велики" захваљује се студију "Foto Pani" из Уба који је снимио ово предавање!

 

Припремио:  

Милош Рафаиловић, вероучитељ

 

Видео:

ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ - Мати Ирина - ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА И ЕКУМЕНИЗАМ (други део) У другом делу снимка мати Ирина осврнула се о свести верника као пасивних примаоца Небеске, а активних примаоца земаљске благодати. Човечанској унутрашњој заслепљености без жеље за преображајем.

2 Коментара

 • Линк коментара Svetlana среда, 21 јун 2017 17:49 Написао/ла Svetlana

  Hvala dragom Bogu sto nam podari Mati Irinu i Eparhiji Valjevskoj sto imamo ovakve duhovnike kao Otac Nikodin Bogosavljevic,Otac Mihailo Bikovic Mati Irina koji prate put Svetoga Save,Ave Justin i Svetog Vladike Nikolaja

 • Линк коментара Svetlana среда, 21 јун 2017 17:46 Написао/ла Svetlana

  Hvala dragom Bogu sto nam podari Mati Irinu i Eparhiji Valjevskoj sto imamo ovakve duhovnike kao Otac Nikodin Bogosavljevic,Otac Mihailo Bikovic Mati Irina koji prate put Svetoga Save,Ave Justin i Svetog Vladike Nikolaja

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

  Прошетајте са нама кроз Храм

 

 • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

  Храм из ваздуха

 

 • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

  Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa