Веронаука

Веронаука " Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш не знати - да је боље добро владање него много знање. И још: Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш научити - на зло употребити своје знање. "

 

ОСНОВНА ПИТАЊA О ВЕРОНАУЦИ

четвртак, 22 новембар 2018 21:07

ДАНИ АНЂЕЛА

Оцените овај чланак
(5 Гласова)
Креативна радионица - Дани Анђела

У ОШ „Рајко Михаиловић” у Бањанима 20.11.2018. године одржана је традиционална креативна радионица „Дани Анђела”. У креативној радионици учествовало је 265 ученика из матичне школе као и из свих 7 издвојених одељења. 

Сабрање је почело молитвом-тропаром Светом владици Николају. Гости на сабрању били су протојереј Милан Ристивојевић, надзорник за верску наставу, и координатор, ђакон Иван Јовановић. Ученици су у скалду са православним учењем сликали или правили анђеле користећи разноврсне матаријале: восак, пластелин, глину, песак, зачине, вуну, колаж папир, стакло, сламу и др.

Радионицу из верске наставе, и овога пута је организовао вероучитељ свештеник Марко Рафаиловић. Придружили су им се и ученици VIII разреда ИО Врело који су се у оквиру предмета домаћинство припремали за Божићни пост. Под слоганом „У сусрет посту“ са својом професорком домаћинства, Аном Илић, правили су посне куглице које су након радионице послужене свим присутним ученицима и гостима. Такође овом сабрању придружени су ученици предшколског узраста из Бањана, Врела, Кожуара, Тулара и Сувог Села.

На крају, директорка ОШ „Рајко Михаиловић“, Весна Васић, поделила је колективне награде - књиге свим издвојеним одељењима, пошто трочлана комисија није могла да издвоји појединачне, од мноштва радова који заслужују прво место.

 

Ана Илић, професор разредне наставе

 

Објаву припремио:

Растко Алимпијевић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa