Веронаука

Веронаука " Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш не знати - да је боље добро владање него много знање. И још: Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш научити - на зло употребити своје знање. "

 

ОСНОВНА ПИТАЊA О ВЕРОНАУЦИ

четвртак, 22 фебруар 2018 22:14

КВИЗ "ПРАВОСЛАВНА СЛАГАЛИЦА" УЧЕНИКА ВЕРОНАУКЕ ТАМНАВСКОГ НАМЕСНИШСТВА

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
Групна слика са квиза "Православна слагалица"

Дана 22. фебруара 2018. године у ОШ "Свети Сава" у Памбуковици одржан квиз "Православна слагалица". Ученици ОШ "Милан Муњас" из Уба, други пут заредом освојили прво место у намесништву тамнавском.  

У четвртак 22.фебруара 2018.године, прве недеље Часног поста, у организацији Канцеларије за веронауку, а по благослову Епископа ваљевског Г. Милутина одржан је квиз "Православна слагалица" за Тамнавско намесништво. Домаћин ове школске године била је ОШ „Свети Сава“ из Памбуковице, која је на челу са директорком Славицом Марјановић и вероучитељем Илијом Јокићем угостила све присутне. Учешће су узеле свих шест школа из тамнавског намесништва. Почетак такмичења је обележен заједничком молитвом окупљених у овај дан да покажу у којој мери су савладали градиво Христовог Јеванђеља и да одмере снаге на том пољу. Целокупни програм такмичења водили су епархијски начелник за веронауку јереј Далибор Чкојић и ђакон Драган Станојевић. У веома пријатном и лепом расположењу ученици су показали завидно знање из веронауке. После пет игара у финални део пласирале су се екипа домаћина и екипа ОШ "Милан Муњас" из Уба. Након игре "асоцијација" победу је однела екипа из Уба у саставу Андреа Ђурић (VIII6), Андреј Велимировић (VII4) и Милица Адамовић (V3), која се пласирала на финални део такмичења које ће бити одржано у Ваљеву. Организатори, као и гости су веома задовољни постигнутим успехом као и данашњим сабрањем, после кога је уприличена трпеза љубави за све учеснике.

 

                                                                                        Илија Јокић,вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa