Веронаука

Веронаука " Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш не знати - да је боље добро владање него много знање. И још: Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш научити - на зло употребити своје знање. "

 

ОСНОВНА ПИТАЊA О ВЕРОНАУЦИ

четвртак, 20 април 2017 20:51

"БОГ ЈЕ ЉУБАВ" - ПЕСМА УЧЕНИКА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Љубав рад ученика ИО из Јошеве

Ученици веронауке четвртог разреда Ана Ђурашиновић и Милош Максимовић, издвојеног одељења ОШ "Милан Муњас"  из Јошеве, написали су песму "Бог је Љубав".

 

Љубав је највећа врлина, али се до љубави која је "свеза савршенства" не може доћи наједанпут, док се прво не стекну и остале хришћанске врлине, почевши од смирења. Апостол Павле нас опомиње на то да "сад остаје вера, нада, љубав, али је љубав највећа" (1 Кор. 13,13). Господ Исус Христос нам је управо то саопштио кроз две највеће заповести, које су кратке, али се у њима садрже сви закони и пророци. 1. "Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом. 2. Љуби ближњега свога као самога себе" (Мт 22, 37-40).

 

 

БОГ ЈЕ ЉУБАВ

 

Бог из љубави створи цео свет,

као и један малени бели цвет.

 

Птичице што песме поје,

а поред њих, Бог из љубави,

створи и  људе, само двоје.

 

Звали су се Адам и Ева,

давали су животињама имена.

 

Богу се увек моли,

и он ће увек да те воли.

 

Бог ствара све из љубави

и у рају, у свом крају.

 

песму написали Ана Ђурашиновић и Милош Максимовић,

ученици IV разреда ИО из Јошеве

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa