Веронаука

Веронаука " Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш не знати - да је боље добро владање него много знање. И још: Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш научити - на зло употребити своје знање. "

 

ОСНОВНА ПИТАЊA О ВЕРОНАУЦИ

уторак, 11 април 2017 16:54

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА "ВАСКРШЊИ ДАР" УЧЕНИКА ВЕРОНАУКЕ

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Хуманитарна акција "Васкршњи дар" деци са сметњама у развоју Фото Драгана Недељковић

Хуманитарна акција „Васкршњи дар“ прикупљања помоћи за издвојено одељење обреновачке основне школе за образовање деце са сметњама у развоју „Љубивоје Аћимовић“, успешно је завршена на Велики Понедељак.

       На Велики Понедељак, 10. априла, данa посвећеном Преподобном Иларијону Исповеднику, вероучитељи су својим ученицима веронауке уручили прикупљену помоћ деци са сметњама у развоју.

На састанку вероучитеља архијерејског намесништва тамнавског, на челу са о. Миланом Ристивојчевићем, начелником веронауке епархије ваљевске, вероучитељ Весна Нинковић изнела је идеју о скупљању помоћи за децу са сметњама у развоју. Вероучитељи су покренули Хуманитарну акцију под називом „Васкршњи дар“, а ученици веронауке су се у великом броју прикључили сакупљању помоћи.

У овој последњој недељи поста, а сустрет највећем хришћанском празнику, Васкрсу, када сви треба да се саосећамо са Христовим мукама и страдањем, чинимо милосрђе и сетимо се речи Господа Исуса Христа: „Када учинисте једноме од ове моје најмање браће, Мени учинисте“ (Мат.25,40), успешно је завршена Хуманитарна акција „Ваксршњи дар“.

Одазвали су се ученици виших разреда ОШ „Милан Муњас“, на челу са вероучитељем Растком Алимпијевићем, бањанске ОШ „Рајко Михајловић“, на челу са ђаконом Марком Рафаиловићем, радљевске ОШ „Душан Даниловић“, на челу са вероучитељима Марком Филиповићем и Радованом Андрићем, памбуковачке ОШ „Свети Сава“ на челу са верочитељем Предрагом Петровићем, издвојено одељење лајковачке  ОШ „Миле Дубљевић“, на челу са вероучитељима Николом Николићем и Владимиром Јокићем, као и ученици убске Гимназије „Бранислав Петронијевић“. Деци са сметњама у развоју поред пакетића са школским приборим, играчкама и слаткишима, вероучитељи су уручили и велику количину одеће и обуће.

Ученици веронауке, који су се прикључили овој хуманитарној акцији, показали су задовољство што су учествовали у овом великом и хуманом делу, али и жељу да се овакве хуманитарне акције организују више пута. Вероучитељи су били поносни на њих јер ученици на часовима  веронауке, нису научили само да верују, већ су своју веру потврдили и својим делима. Јер вера без дела је мртва, како је то наглашено у Јаковљевој посланици Новог Завета. Велико одушевљење и захвалност за овако дело ученика веронауке, видело се и код дефектолога ове школе Мирјане Јовановић, која је изразила жељу да ће се деци са којoм она ради овакви дарови уручивати не само за Васкрс, већ и за друге празнике.

 

Растко Алимпијевић, вероучитељ

                                                                                               

Галерија слика:

Погледајте коришћену галерију слика на адреси:
http://crkvaub.rs/crkva/veronauka/item/4451-humanitarna-akcija-vaskrsnji-dar-ucenika-veronauke#sigProGalleriaff814490c7

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa