Веронаука

Веронаука " Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш не знати - да је боље добро владање него много знање. И још: Учи што хоћеш и знај што можеш, али једно не смеш научити - на зло употребити своје знање. "

 

ОСНОВНА ПИТАЊA О ВЕРОНАУЦИ

понедељак, 06 април 2015 11:59

СА ДЕЧЈОМ РАДОШЧУ И УСХИЋЕНОШЋУ ПРОСЛАВЉЕНА ВРБИЦА У УБСКОМ ХРАМУ

Оцените овај чланак
(5 Гласова)
Празнична литија око убског храма Христа Спаситеља

 Отворимо двери душе своје како би се у њој зацарио Цар славе који долази у име Господње

У  овом светом  предваскршњем дану, 04. априла Лета Господњег 2015.  у убском храму Христа Спаситеља, са радошћу дечје усхићености прослављена je Врбица.

Благодаћу Светога Духа, Храм и порта били су препуни раздрагане деце и верног народа. 

Подигавши из мртвих четвородневог Лазара и најавивши опште васкрсење, Победитељ смрти Христос Бог наш улази свечано у Јерусалим где је дочекан као цар Израиљев, на магарету и хвалопојем са дечјих усана како би се у потпуности испунило Писмо. То је моменат о којем су пророци пророковали а праведници ишчекивали. Жалац смрти губи снагу а врата Царства Божјега се отварају. Зато и ми отворимо двери душе наше како би се у њој зацарио Цар славе који долази у име Господње.

Након празничне вечерње службе и литије око храма са врбовим гранчицама, уследио је пригодан духовни рецитал песама посећених Празнику над празницима – Васкрсу. Стихове су читали ученици веронауке из ОШ „Милан Муњас“, који су их и написали, уз надзор вероучитеља Растка Алимпијевића.

Празнично Вечерње служио је  протојереј о. Станиша Ђокић, а Светом литургијом на сам празник началствовао је протојереј о. Милан Ристивојчевић.

 

Александар Мандарић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa