Пут у средиште душе

Пут у средиште душе Не бранимо се од туђег зла, злом у себи.
Чувајмо се од нељуди, али се још више чувајмо да ми не постанемо нељуди.

( Патријарх српски г. Павле )

ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ је рубрика којом покушавамо да допремо до свих оних који преиспитују своје поступке у покушају да буду бољи људи.

Трудићемо се да причама и размишљањима из живота, у савременим условима, дамо подршку многима који мисле да су усамљени, који не виде сврху, да нешто недостаје, ... а све у настојањима да вратимо значај духовног развоја сваког људског бића.

Покушаћемо, да кроз разна лична искуства, дилеме и виђења пробудимо успаване делове наше душе, оне делове које смо неправедно запоставили, а који су нам преко потребни да не би попустили пред обиљем искушења којима смо свакодневно изложени.

субота, 27 јун 2015 21:05

ПИСМО СИНУ

Писано с љубављу свој нашој деци, у земљи у којој и ћеркама тепају сине.


четвртак, 29 јануар 2015 21:21

СЕЋАЊЕ

" Ако ти јаве: умро сам,

А био сам ти драг,

Онда ће и у теби

Одједном нешто посивети.

На трепавици магла.

На усни пепељаст траг.

Да ли си уопште понекад

Мислио шта значи живети?... " ( М. Антић, Бесмртна песма )


недеља, 28 децембар 2014 20:30

ИСТИНА

Некад сурова и тешка, некад лепа, али ипак само једна, ма са које стране се гледа.


недеља, 21 септембар 2014 23:00

ЖИВОТ ЛЕПТИРА

Нема човека који остане равнодушан пред лепотом лептира. У једном мајушном, нежном и крхком бићу садржана је сва лепота различитости, снаге стварања, преображаја и победе нестајања. Живот лептира кратко траје, код неких само један дан.


Закључак

Целокупна биоетичка проблематика условљена је односом за и против, према животу и смрти. Свест о уникатности живота; важности његовог положаја и улоге у односу на целокупни свет – изнова откривених савременом науком; човеково достојанство и само постојање живота као „могућности изнад свих могућности“ – приближавају нас ка „светости живота“.


Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Вантелесна оплодња или Ин витро фертилизација (енгл. In vitro fertilisation (IVF)) је поступак којим су јајне ћелије оплођене сперматозоидима изван материце, односно ин витро.[1] То је један од најпознатијих поступака медицински потпомогнуте оплодње. Овом поступку лечења неплодности прибегава се када су остале методе потпомогнуте оплодње безуспешне.


Став Православне Цркве према абортусу

Рани богослови Цркве и Латинског и Грчког предања, упорно су размишљали о статусу људског ембриона скоро исто колико и ми данас. Упркос недостатку детаљног научног знања у области ембриологије, њихови закључци су имали изненађујући степен тачности.


Абортус или побачај (лат. abruptio graviditatis) јесте намеран прекид трудноће, као нежељеног стања пре свега вољом труднице, одстрањењем ембриона или фетуса из материце пре способности људског плода за нормалан живот.


недеља, 22 јун 2014 17:00

ПОМОЋИ, НЕ ОДМОЋИ

Поплава је идеална прилика у којој се може доказати разлика између тога шта је човек, а шта нечовек! Грешка је мислити да нас живот враћа на нови почетак. Само настављамо тамо где смо стали. Живот је суров, али побеђује на крају, ако је то за утеху.


 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa