Пут у средиште душе

Пут у средиште душе Не бранимо се од туђег зла, злом у себи.
Чувајмо се од нељуди, али се још више чувајмо да ми не постанемо нељуди.

( Патријарх српски г. Павле )

ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ је рубрика којом покушавамо да допремо до свих оних који преиспитују своје поступке у покушају да буду бољи људи.

Трудићемо се да причама и размишљањима из живота, у савременим условима, дамо подршку многима који мисле да су усамљени, који не виде сврху, да нешто недостаје, ... а све у настојањима да вратимо значај духовног развоја сваког људског бића.

Покушаћемо, да кроз разна лична искуства, дилеме и виђења пробудимо успаване делове наше душе, оне делове које смо неправедно запоставили, а који су нам преко потребни да не би попустили пред обиљем искушења којима смо свакодневно изложени.

субота, 27 јун 2015 21:05

ПИСМО СИНУ

Оцените овај чланак
(5 Гласова)
Искрена молитва

Писано с љубављу свој нашој деци, у земљи у којој и ћеркама тепају сине.

Пишем  ти с молбом, надом и жељом да не заборавиш ко си, чије те млеко отхранило, колико је молитви, непроспаваних ноћи, дрхтаја, стрепњи и љубави у тебе уткано и колико је љубав Господња, као и родитељска безусловна и велика.

Замисли дан у којем се сви твоји снови, све изречене и неизречене жеље,  тајне мисли дубоко у срцу скривене, а преточене у молитве, дуге,искрене молбе Ономе који једини може да их чује и љубављу створитеља, спаситеља и родитеља претвори у стварност… замисли, дакле, тај дан у којем све твоје молитве постану стварност и  ти тако мајушан, слабашан будеш награђен за своју искрену тежњу да будеш човек. Е у таквом једном дану си се и ти родио.

Замисли још дрхтај оца и мајке над болесним дететом, њихову немоћ, слабост и бесмисао свих грађевина, аутомобила и материјалних ствари које их окружују над  једном, једином жељом и молитвом коју њихово срце може да има и изговори. Кажу, човек треба да се моли само за  оно што није сам у могућности да оствари. Зато, не тражи оно што зависи од тебе и што можеш и сам само ако хоћеш. Нек ти жеље буду одмерене, а душа пред Богом и самим собом чиста. Ако си све од себе дао, ако си целог себе дао, тек тада и ти можеш да захтеваш, очекујеш и надаш се.

Зато, пази шта желиш и пази шта радиш! Не буди незахвалан, бахат и себичан. Скромност је, веруј ми, врлина, ма шта неки о томе данас мислили. Добро мисли и ради и добру се надај. Пази на себе и пази друге од себе.  И, веруј…веруј увек, непоколебљиво и искрено. Бог је љубав, а само љубав постојању даје смисао. Искрено живи, искрено воли, искрено мисли, јер миран сан вреди више од свих богатстава овог света. Научи и запамти да се знањем померају границе своје моћи. Радуј се животу!

На крају, док ти младост и немирни дух пажњу не окрену ка нечем само теби важном, још нешто те молим: буди захвалан Богу за сваки нови дан, зрак Сунца, кап кише и удар ветра који ће те, веруј ми, оснажити и само учинити бољим човеком.

 

Аутор :

Стојановић Јасна

Више из ове категорије « ВЕРНИЦИ, А НЕ ВЕРУЈУ У БОГА

1 коментар

 • Линк коментара Rada Beljić Radojičić субота, 27 јун 2015 21:37 Написао/ла Rada Beljić Radojičić

  Svako ko je slušao roditelje svoje,u životu je dobro prošao.Kaže se još da svaki čovek potpuno odraste,tek kada izgubi roditelje.Mladalaštvo nosi neiskustvo i nezrelost,ali se istovremeno joguni,opire.Verujmo da uz iskrenu molitvu i ljubav,sve dolazi na svoje mesto.Draga kumo,hvala ti za svaku reč u ovom divnom tekstu,jer su to reči u ime svih nas.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

 • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

  Прошетајте са нама кроз Храм

 

 • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

  Храм из ваздуха

 

 • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

  Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa