Пут у средиште душе

Пут у средиште душе Не бранимо се од туђег зла, злом у себи.
Чувајмо се од нељуди, али се још више чувајмо да ми не постанемо нељуди.

( Патријарх српски г. Павле )

ПУТ У СРЕДИШТЕ ДУШЕ је рубрика којом покушавамо да допремо до свих оних који преиспитују своје поступке у покушају да буду бољи људи.

Трудићемо се да причама и размишљањима из живота, у савременим условима, дамо подршку многима који мисле да су усамљени, који не виде сврху, да нешто недостаје, ... а све у настојањима да вратимо значај духовног развоја сваког људског бића.

Покушаћемо, да кроз разна лична искуства, дилеме и виђења пробудимо успаване делове наше душе, оне делове које смо неправедно запоставили, а који су нам преко потребни да не би попустили пред обиљем искушења којима смо свакодневно изложени.

недеља, 20 април 2014 12:00

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
"Оче, опрости им јер не знају шта чине".

Христос на Голготи! Спаситељ на Крсту! Праведник у мукама! Човекољубац убијен од људи! Ко има савести, нека се стиди! Ко има срца, нека плаче! Ко има разума, нека разуме! – Свети Владика Николај Велимировић

 

Иза нас су дани велике туге, бола и патње, дани у којима човек показа своје слабости људске, страх, неповерење и неразумевање. Показа себе у најгорем светлу у свом свом јаду, безнађу и бесмислу. Показа спремност да изда, понизи и повреди Оног који се љубав зове. Постидесмо се и сада, хиљадама година касније над чињеницом да толико бола човек може да нанесе. Постидесмо се и од величине и снаге разумевања и љубави коју нам Страдали Господ на крсту даде, а коју ни данас нисмо у стању да пригрлимо и из ње научимо да волимо, праштамо и делимо, из које треба да научимо да се сећамо и не заборавимо. А тако је мало од нас очекивао и тако мало тражио, а тако нас је много волео!

Пред нама је дан у којем живот доби смисао. ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! Из бесмисла нам живот изнесе и поклон над поклонима дарива нам да нас опомене и сећа да смо на почетку свог пута и да од тога какви су нам кораци, какав нам је поглед, каква нам је мисао зависи наша вечност. Отвори нам врата бесмртности и поплоча стазу љубави, наде и вере да нас одведе у живот вечни.

Аутор:

Стојановић Јасна

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa