петак, 27 јануар 2017 12:00

АКАДЕМИЈА У ЧАСТ СВЕТОМ ОЦУ САВИ У УБУ

Оцените овај чланак
(8 Гласова)
Пета по реду Свечана Светосавска академија у Убу

Академија у част Светом оцу Сави, духовном родитељу рода нашега, одржана је у четвртак, 26. јануара 2017. Лета Господњег са почетком у 19 часова, у сали музичке школе „Петар Стојановић“ у Убу. Ово је пета по реду  Свечана Светосавска академија у години када убска музичка школа прославља јубилилеј – 40 година од оснивања школе.

Од Бога прослављен, постаде просветитељ наш

Након одслуженог акатиста Икони Пресвете Богородице Тројеручице, икони која је имала великог утицаја у животу Светога Саве,  прешло се из убског храма Христа Спаситеља у музичку школу на Светосавску академију. У присуству архијерејског намесника тамнавског проте Митра Миловановића, директора музичке школе г. Владимира Ђенадера, свештенства, наставника, ученика, родитеља и гостију на Академији је беседио протојереј Душан Бабић. У препуној школској сали прота Душан нас је подсетио о величини имена Светога Саве и изнео низ чињеница и занимљивости из житија Светога Саве  и о Светом Сави који нису опште познати чиме је беседа поздрављена громким аплаузом.

После Светосавске беседе, наступили су професори и ученици музичке школе са богатим културно-уметничким програмом који се састојао од 16 изведби.

 У реализацији Свечане Светосавске академије учествовали су Архијерејско намесништво тамнавско, Црква Уб, Градска библиотека „Божидар Кнежевић“ – Уб, Црвени крст – Уб, ШОМО „Петар Сојановић“ – Уб, институције, организације и појединци из Уба. Академија има и хуманитарни карактер, па ће сав прикупљен добровољни прилог бити уручен социјално најугроженијим породицама из Уба.

Ђакон Александар Мандарић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa