среда, 13 јул 2016 20:07

АПОСТОЛСКИ ПОСТ ЗАВРШЕН ПРИЧЕШЋЕМ МНОШТВА НАРОДА У УБСКОМ ХРАМУ

Оцените овај чланак
(6 Гласова)
Света тајна Евхаристије у убском храму Христа Спаситеља

Мисија апостола Павла наставља се са пуно љубави  у Убском храму

 

У Убу 12.7.2016. године у храму Вазнесења Господњег на празника светих апостола Петра и Павла окупио се многобројни народ да се помоли Богу и причести. Свету Литургију служио је протојереј Душан Бабић уз саслужење ђакона Александра Мандарића.

У празничној беседи протојереј Душан Бабић је истакао ``Данас је празник светих апостола Петра и Павла, Петра који се у почетку одрекао Господа, али је убрзо увидео своју грешку, горко заплакао и покајао се. Апостол Петар био је човек као и ми, са свим слабостима, али са великом вером, због које га Господ именује за крајугаони камен у цркви својој. Камен вере, камен на који су се назиђивали сви свети људи у Цркви Божијој до данашњег дана. Његова вера и ревност упалила је многа срца хришћана кроз читаву историју до дана данашњег. Богу хвала, ево и данас у нашем храму стојите ви хришћани који сте, научени Јеванђељем Господа Христа, прихватили сапасоносну науку и самог Господа у причешћу. Поред светог Петра, славимо и Светог апостола Павла који је у почетку гонио хришћане  на путу за Дамаск. Светлост је угледао и чуо речи Господа: ``Савле, Савле, зашто ме гониш?`` Тада је упитао: ``Господе, ко си ти?`` А Господ му је рекао: `` Ја сам Христос кога ти гониш``. Његово преображење загрејало му је срце и створило крила тако да је читав свет који је он знао обишао проповедајући Васкрслог Господа. Од њега проповед је дошла и у наше крајеве . И данас има гонитеља вере Христове по разним крајевима земље, и данас има и код нас оних који мисле да без Бога могу да сопственим снагама учине свој живот бољим и савршенијим. У томе се варају јер, како каже наш Свети Јустин Ћелијски: ``Србин хоће у Европу, потрчао је за модом, а о души својој не мисли. А шта је важније човеку од душе његове?`` Угледајмо се на свете Божије апостоле, угледајмо се на свете Божије угоднике који су живели честитим животом и трку животну завршили у Царству Божијем. То нам је једини пут којим можемо стићи у на место где нас Господ чека.

     Дипл. теолог Марко Рафаиловић, вероучитељ

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa