недеља, 10 фебруар 2013 22:57

КО ЈЕ У ЧЕМУ БОГАТ, ОН ТО И ДЕЛИ

Оцените овај чланак
(6 Гласова)

ДОБАР ЧОВЈЕК ИЗ ДОБРЕ РИЗНИЦЕ ИЗНОСИ ДОБРО, А ЗАО ЧОВЕК ИЗ ЗЛЕ РИЗНИЦЕ ИЗНОСИ ЗЛО (Мат. 12, 35).

     На углу трга стоји жена и с времена на време гледа на сат који се налази на звонику. Поред жене пролазе три мушкарца.

      Први мушкарац је лопов. Пролазећи поред жене помислио је: ,,Ова мора да је неки лупеж! Вероватно чека свог пајташа да би отишли да ,,очисте'' суседни кварт у којем има много богаташа''.

       Други мушкарац је веома развратан човек. Помислио је: ,,Види ову блудницу што стоји. Вероватно чека свог љубавника да он побегне од своје жене због наводно неодложног посла и онда ће отићи да се баве својим блудним работама''.

     Трећи мушкарац је био хришћанин. Он је мислио: ,,Види каква смерна жена! Вероватно чека да почне вечерња служба у храму да би се помолила''.

      Ова прича врло прецизно осликава животну истину. Човек који је подвргнут некој страсти, неком греху, види свој грех свуда, чак и тамо где га нема. У човеку се све мења, он на свет гледа другим очима. Он жели да у свима види грех који му је својствен. Човеку је лакше да види свој грех у свима него да се сам поправи. ,,Ја сам блудник, мој комшија је блудник, сви људи су блудници као што сам ја''. А непокајани грешник ће обавезно свугде видети свој грех; штавише, трудиће се да у њега увуче и друге око себе.

Свештеник Илија Шугајев, Једном за цео живот, Видик, Београд 2009. (одломак)

Припремио: Златко Перић  

1 коментар

 • Линк коментара ana marija gavric субота, 23 фебруар 2013 23:25 Написао/ла ana marija gavric

  Hvala Crkvi Ub. Upravo tako sam uvijek razmisljala, i ovo je sada potvrda da sam na ispravnom putu..

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

 • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

  Прошетајте са нама кроз Храм

 

 • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

  Храм из ваздуха

 

 • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

  Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa