четвртак, 01 јануар 2015 00:00

ХУЛА И ПСОВКА НА БОГА - ДРУГИ ДЕО

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
ОПРОСТИ ГОСПОДЕ ШТО ТЕ ЉУДИ И ДАЉЕ РАЗАПИЊУ Ђорђе Сандић

Шта је грех??? Грех је не ићи Христовим путем!!!

"Не узимај узалуд име Господа Бога својега" (Трећа Божја заповест)

О пречудно Име Божје, како си моћно, како си лепо, како си слатко! Нека би умукла уста моја за навек, ако би те изговорила немарно и узалудно. Нека би била проклета ако Те опсују и увреде.

КЛИКНИ и прочитај ПРВИ ДЕО - ХУЛА И ПСОВКА НА БОГА

Ратни вихор Првог светског рата, мењао је Свет али људску ћуд није.

У једној болници беху доктор и његов помоћник на послу међу рањеницима нераздвојно од јутра до мрака. Помоћник докторов имаше прљав језик, који као гаравом крпом прљаше све и свакога, ко му на памет долазаше. Од његовог прљавог језика ни Бог Саваот не беше поштеђен, јер и Његово Име овај псоваше.

Једног дана у посету болници дође француски изасланик да види шта може помоћи болници, који је уједно и докторов пријатељ из студенских дана у Паризу. Доктор га позва да присуствује операцији једне гнојне ране на рањенику, како би боље видео муку и патњу. А са доктором беше и његов помоћник. Пријатељу беше мучно у стомаку, када виде страшну рану, из које тецијаше гној са убитачним смрадом. Све то време докторов помоћник непрестано псоваше. Упита пријатељ доктора: - Како можеш да слушаш овакве богохулне речи? Одговори доктор: - Ја сам се навикао, пријатељу, да познајем ране и оно што из њих мора да истече. Из гнојних рана мора гној отицати. Ко има гној у души, отиче му гној на уста. Мој помоћник псујући само открива и излива нагомилано зло, као гној, из душе своје.

О Сведржитељу, како Те во не ружи, а човек Те ружи? Зашто си створио вола са чистијим устима од човека?

О Свемилостиви, како Те жабе не псују, а човек те псује? Зашто си створио жабу са племенитијим грлом од човека?

О Светрпељиви, како да змија не хули на Тебе, а човек хули? Зашто си створио змију ближом ангелима него човека?

И Свелепи, како да ветар, који опасује земљу унакрст, не узима узалуд Имена Твога, а човек узима? Како да је ветар богобојажљивији него човек?

О пречудно Име Божје, како си моћно, како си лепо, како си слатко! Нека би умукла уста моја за навек, ако би те изговорила немарно и узалудно. Нека би била проклета ако Те опсују и увреде.

 Причу св. Владике Николаја препричао:

раб Божји Ђорђе Сандић

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa