МОЛИТВЕ

 

"Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј нас грешне"

петак, 05 август 2016 09:30

ТРОПАР БОГОРОДИЦИ ПОЧАЈЕВСКОЈ

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Тропар Богородици Почајевској

Тропар Пресветој Богородици Почајевској која се празнује 23. јула, односно 5. августа по новом календару. Богородица Почајевска избавља од невоља, исцељује болести, враћа веру, пружа наду и утеху свима који притичу њеној икони уз усрдну молитву.

Тропар, глас 5.

Они који се пред светом иконом твојом владичице моле, удостојавају се исцељења, стичу познање истина вере и ослобађају се од непријатељских напада. Зато и нама који ти припадамо, испроси опроштај грехова, Божанским помислима просвети срца наша и узнеси ка Сину твоме молитву за спасење душа наших.

Кондак, глас 1.

Као извор исцељења и утврђење Вере Православне, показала се твоја Почајевска икона, пресвета Богородице. Зато и нас који пред њу долазимо, избави од напасти и искушења, и манастир твој сачувај неоштећен, Православље на све стране утврди, и разреши од грехова оне који те моле: Јер ти можеш све што пожелиш.

АКАТИСТ БОГОРОДИЦИ ПОЧАЈЕВСКОЈ - кликните да прочитате

Објаву припремила

Анђелка Кузмановић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa