МОЛИТВЕ

 

"Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј нас грешне"

недеља, 06 март 2016 13:05

МОЛИТВА БОГОРОДИЦИ КОЗЕЛИШЧАНСКОЈ

Оцените овај чланак
(4 Гласова)
Молитва Богородици Козелишчанској

Молитва Богородици Козелишчанској чита се у свакој невољи, телесној повреди и трауми. Православна црква 6. марта празнује чудотворну икону Мајке Божије Козелишчанска.

МОЛИТВА БОГОРОДИЦИ КОЗЕЛИШЧАНСКОЈ

Богородице Дјево, Пренепорочна Мати Христа Бога нашега, васцелога рода хришћанскога Заступнице! Услиши нас који побожно стојимо пред чудотворном иконом Твојом и Теби се молимо: Прими ова наша недостојна благодарења за сва неизрецива доброчинства Твоја Која си овде у многим местима српским пројавила и непрестано јављаш: Јер Ти си болеснима исцељење, жалоснима утешење, заблуделима исправљење и уразумљење. Буди нам свима покров, утеха и пристаниште од свакога зла, беде и напасти, од глади, земљотреса, потопа, огња, мача, најезде туђинаца, смртоносних удара и злобљења непријатеља. О, Премилостива Мати, буди увек љубављуобилна Молитвеница за мир и спокој становништва овога места, за благостање овога светога храма, укрепи и подржи свештенослужитеље и служитеље његове, осени свемоћним покровом Твојим управитеље и благотворитеље свете обитељи ове и даруј им вечне дарове милосрђа Твога, сачувај од напасти сваке и све оне који са вером и побожношћу притичу чудотворној икони Твојој и овде се, и на сваком месту, Теби моле. Узнеси молитве наше као миомирни кад пред Престолом Свевишњега, Који нам дарује здравље, дуговечности и напредовање у свим благочестивим пословима, да бисмо Твојим кормилом вођени и Твојим Покровом осењени, прославили Оца и Сина и Светога Духа, као и Твоје материнско заступништво за нас, свагда, сада и увек и у векове векова. Амин.

Објаву припремила

Анђелка Кузмановић

1 коментар

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa