МОЛИТВЕ

 

"Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј нас грешне"

среда, 13 јануар 2016 09:00

МОЛИТВА БОГОРОДИЦИ ЗВЕЗДА ПРЕСВЕТЛА

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Богородица Звезда Пресветла

Пред иконом Богородице - Звезда пресветла усрдно се молимо за победу Православља и за помоћ ближњима који страдају као и за њихово спасење. Чудотворна икона Пресвете Богородице Звезда Пресветла датира из 17. века. На овој икони приказана је Богородица како у наручју држи Богомладенца, а у позадини је звезда која симболизује Витлејемску звезду. Са леве стране, у краљевским одеждама, Мајци Божијој се клањају Константин, Михаило и Теодор, док се са десне стране налазе Петар, Февронија и Јулијана у својим монашким одеждама. Икона Звезда Пресветла се празнује 13. јануара по новом календару.

Преблага моја Царице, Надо моја Богородице, Прибежиште сиротих, Заступнице заблуделих, Радости жалосних, мученика Заштито! Погледај беду моју, погледај жалост моју, помози мени немоћном, упути мене заблуделог. Разреши тешку невољу моју јер ми, сем Тебе, друге помоћи нема, ни друге заступнице, ни благе утешитељке. О, Богомати, сачувај ме и заштити у векове векова. Амин.

 

Објаву припремила

Анђелка Кузмановић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa