МОЛИТВЕ

 

"Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе Сине Божији, помилуј нас грешне"

уторак, 17 новембар 2015 17:46

ЈУТАРЊА МОЛИТВА СВЕТОГ ЈОВАНА КРОНШТАТСКОГ

Оцените овај чланак
(3 Гласова)
Јутарња молитва Јована Кронштатског

Јутарња молитав Јовна Кронштатског чита се као додатни део јутарњих молитви.

Господе Боже! Творче и Владару света, погледај милостиво у ове јутарње сате на створење Твоје, украшено Твојим Божанственим ликом: нека Твоје свевидеће око – које је небројено пута светлије од сунчаних зрака – просвети моју душу тамну и умртвљену грехом. Узми од мене мрзовољу и лењост, а даруј ми весеље и бодрост душевну да у радости срца свога, свакога часа и на свакоме месту, славим Твоју благост, светост, Твоје безгранично величанство и бесконачна Твоја савршенства. Јер си Ти, Господе, Створитељ мој и Господар живота мога, и Теби свакога часа приличи слава од разумом обдарених створења Твојих, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

Објаву припремила

Анђелка Кузмановић

 

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa