Црквени хор

Спот снимљен о Васкрсу 2008. године у продукцији RTV City Уб

Сваке године спот се користи за редовне најаве и честитке поводом Васкршњих празника искључиво за потребе наше убске Цркве.

ХОР УБСКЕ ЦРКВЕ ПОСТОЈИ ПРЕКО 130 ГОДИНА

ПОЈТЕ БОГУ НАШЕМ, ПОЈТЕ ЦАРУ НАШЕМ, ПОЈТЕ
(Пс.46,6)

Црквено појање је активно учешће у Евхаристији. Рајски склад таланата као дара и вечне љубави - Христа. Овакво место у Цркви заузима и наш црквени хор.

У Цркви Христовој, службе Богу су вишеструке: ,,И различне су службе, али је Господ исти.,,(1.Кор. 12,5)

Свака личност у Цркви има своје место. Бог даје таланте сваком човеку које користи и умножава како би учврстио везу са Творцем и учинио је нераскидивом.

Богу се приноси песма од давнина: ,,Хвали, душо моја, Господа. Хвалићу Господа за живота свога, певаћу Богу своме целог свог живота.,,(Пс.146,2) Ми у Православљу приносимо себе, гласом својим приносимо најфинија осећања духа, са циљем да се попут ангела уподобимо Богу-Вечној Над Лепоти.

Духовник хора:
Протојереј Станиша Ђокић

понедељак, 01 јул 2013 21:16

СПАСОВДАНСКА ДУХОВНА АКАДЕМИЈА

Оцените овај чланак
(3 Гласова)
Спасовдански програм о.Станиша

УБСКА ПОРТА-ПАРЧЕ НЕБА НА ЗЕМЉИ

 

На Спасовдан 2013. године, после Свете Архијерејске Литургије, Свечане Литије улицама града и Резања Славског Колача уследио је богат Културно Уметнички Програм. Убска црквена порта постаде парче Неба на земљи. Учесници програма: Ученици Музичке Школе Петар Стојановић, Гимназије,  Техничке Школе и КУДА Тамнава из Уба, својим извођењем засенили су многобројне госте.

 

 

Небеским гласовима деца из музичке школе запевала су: Оче Наш (композ. директора муз. школе Владимира Ђенадера) - предвођена диригентском палицом професора дириговања Марије Божанић.Народна песма ,,Седам сати удара“ у извођењу истог хора праћеног школским оркестром.Затим, ,,Изабрани Псалам“ у извођењу професора соло певања Наташе Тасић, чији врхунски глас оставља без даха. Још један убски таленат виолинисктиња Александра Латиновић, својим извођењем, показала је како деца постају велики људи. Уследило је инструментално извођење на хармоници Срђана Петровића. Солисти Миона Живановић, Никола Несторовић и Маријана Лештарић оправдали су поверење својих професора Соло Певања Теуте Аслани и Наташе Тасић.Цара Константина и његово дело које је по Божјој Вољи променило читав ток људске  историје,представили су ученици убских средњих школа,уз несебично залагање вероучитеља Александра Мандарића. И као и увек Културно Уметничко Друштво ,,Тамнава“ из Уба, играма и песмама из Србије завршило је ову Спасовданску слику Небеске Србије.

 

 

          Духовник хора:

протојереј Станиша Ђокић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa