Црквени хор

Спот снимљен о Васкрсу 2008. године у продукцији RTV City Уб

Сваке године спот се користи за редовне најаве и честитке поводом Васкршњих празника искључиво за потребе наше убске Цркве.

ХОР УБСКЕ ЦРКВЕ ПОСТОЈИ ПРЕКО 130 ГОДИНА

ПОЈТЕ БОГУ НАШЕМ, ПОЈТЕ ЦАРУ НАШЕМ, ПОЈТЕ
(Пс.46,6)

Црквено појање је активно учешће у Евхаристији. Рајски склад таланата као дара и вечне љубави - Христа. Овакво место у Цркви заузима и наш црквени хор.

У Цркви Христовој, службе Богу су вишеструке: ,,И различне су службе, али је Господ исти.,,(1.Кор. 12,5)

Свака личност у Цркви има своје место. Бог даје таланте сваком човеку које користи и умножава како би учврстио везу са Творцем и учинио је нераскидивом.

Богу се приноси песма од давнина: ,,Хвали, душо моја, Господа. Хвалићу Господа за живота свога, певаћу Богу своме целог свог живота.,,(Пс.146,2) Ми у Православљу приносимо себе, гласом својим приносимо најфинија осећања духа, са циљем да се попут ангела уподобимо Богу-Вечној Над Лепоти.

Духовник хора:
Протојереј Станиша Ђокић

понедељак, 14 март 2016 11:54

КОНЦЕРТ ДУХОВНЕ МУЗИКЕ У УБСКОМ ХРАМУ

Оцените овај чланак
(3 Гласова)

У суботу 12. марта 2016. Године Господње, под сводовима велелепног убског световазнесењског храма одржан је концерт духовне музике.

У храму испуњеном верним народом, све присутне оце, браћу и сестре након одсуженог акатиста Св. владици Николају и молитве Господње поздравио је духовник убског црквеног хора протојереј Станиша Ђокић.

 - Добро дошли на прво појачко сабрање које смо организовали у оквиру мисије наше Свете Цркве под називом „Певаћу Богу моме докле постојим“. Иако смо од освећења нашег храма (2011.г.), имали прилику да будемо учесници литургијског појања великих хорова: Хора донских козака, Хора цркве Светог Марка, Ергастири Псалтикис из Грчке и многих других, ово је први концерт духовне музике који се изводи у убској цркви. Циљ нам је да негујемо хорско Православно појање којим саборно приносимо најтананија осећања душе, како би смо сви ми верна деца Божија била причасници Љубави Божије - Вечне Надлепоте.

Концерт су отворили ученици Музичке школе ,,Петар Стојановић“ из Уба предвођени професором Катарином Луго Ордаз. Уследило је извођење убског црквеног хора ,,Пресвета Богородица Тројеручица“ са диригентом Ђорђем Гавриловићем и на крају гости, хор ,,Павловић“ из Београда са диригентом професором Ђорђем Перовићем.

Учесници су изводоли композиције у једнодушности и побожној атмосфери и убски храм Христа Спаситеља испунила је песма и саборност подобна ангелској: ,,Свјат,Свјат,Свјат, Господ Саваот, исполн Небо и земља Слави Твојеја“ и било је као што стоји у натпис над вратима манастирске цркве у Хиландару (1293.Г.):

- Ви који појањем и песмама духовним прослављате Бога у овом најсветлијем храму, гледајте овде красоте подобне неизреченој Небеској Светлости; и просветљени свештеним подвигом и трезвеном молитвом и освећени Божанском Благодаћу будући испуњени радости,узносите молитве да се удостојимо стајања са десне стране божанске Тројице.

Протојереј Станиша Ђокић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

 

Webcam Live

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa